У чому різниця між Декстрозою та глюкозою?

Відрізняються вони з фізичного погляду тим, у який бік обертають площину поляризації світла. Перший ізомер робить це праворуч, а другий – ліворуч. Говорячи простою мовою, мінімальні відмінності.May 1, 2018

З хімічного боку, декстроза є ідентичним класичному цукру за ефективністю, але декстроза більше і швидше піддається ефекту бродіння, крім того надаючи менш різкого, ніж класичний цукор, смак кінцевого напою.

На вигляд декстроза – це крихітні білі кристали, які без проблем розчиняються у воді. А от цукроза – це вже ДИсахарид і складається вона з декстрози та фруктози.

Часто він набуває «мильного» присмаку. Також необхідно зазначити, що у приготуванні зернового сусла такий інгредієнт як фруктоза відсутня повністю. Тому використання цукру замість дектрози спочатку не відповідає рецепту.