У чому різниця між корицею та Касією?

У кориці теплий і м'який аромат, а смак солодкувато-пряний. Касія ж має різкий запах, пекуче-пряний смак, терпкий і в'яжучий. Касія містить більше ефірних олій, тому аромат у неї може бути навіть трохи камфорний.

Майже вся кориця, яка продається в магазинах, насправді – касія. Кориця у десять разів дорожче і в сотні разів корисніше. Але, касія ароматніша і більше підходить для кулінарних цілей.

Кориця і касія – в чому різниця? Кориця цейлонська росте на Шрі Ланці та в Індії. Така кориця коштує дорожче, вона м'яка і смак у неї солодший. Касія росте в Китаї, вона дуже жорстка, а смак та аромат у неї різкий та насичений.

Касія є спорідненою коричневому дереву рослиною, яка називають китайське коричневе дерево. Іншими назвами касії є проста, ароматна кориця. Також спецію іноді називають індійської чи китайської корицею. Китайці почали культивувати касію більше 4500 років тому.