Головне – співвідношення жирних кислот омега-3 та 6, яке має становити 1:3. Джерелом омеги-3 має бути морська риба, а омегі-6 і 9 – олії холодного віджиму. Важливо також розуміти різницю між риб'ячим жиром, який одержують із печінки риби, та рибним жиром з м'язової тканини.Jun 23, 2020
Омега-3 – це скорочена назва цілого ряду омега-3-ненасичених жирних кислот. Усього їх 11, але найважливішими для здоров'я вчені вважають альфа-ліноленову (АЛК), ейкозапентаєнову (ЕПК) та докозагексаєнову (ДГК) кислоти.
Основна властивість омега-6 – Зміцнення імунітету. Ця жирна кислота також знижує концентрацію у крові «шкідливого» холестерину, очищає організм від токсинів, гальмує запальні процеси, зміцнює кістки, попереджає склероз, діабет та артрит, уповільнює старіння та покращує пам'ять.
Омега–3 і Омега–6 – У чому між ними різниця Омега–3 кислоти необхідні здоров'ю серця і судин, імунітету, емоційного стану, стану шкіри. Омега–6 кислоти корисні при невралгії, запаленнях, захворюваннях суглобів, підвищеному тиску.