У чому різниця між віскі та бурбон?

Віскі – це міцний напій, який виготовляється з різних зернових культур за допомогою дистиляції. Бурбон – це сорт віскі, для виробництва якого використовується кукурудза. Відмінність віскі від бурбона полягає саме у використовуваній сировині.. За законом США бурбон має складатися з кукурудзи щонайменше на 51%.

Бурбо́н – Вигляд віскі, що виробляється в США, переважно з кукурудзи (не менше 51%) і має золотистий колір і довгий смак. Головна відмінність бурбона від віскі полягає в тому, що основною сировиною для виробництва бурбона є кукурудза, а не ячмінь.

За гіркуватими нотками напою можна дізнатися ірландський віскі, у той час як шотландський скотч характеризується димним ароматом. Звичайний бурбон простіше, смак його більш насичений і має солодкуватий відтінок. Витримка в нових бочках надає напою бурштинового або темно-золотистого відтінку.

На відміну від віскі, бурбон має солодкуватий смак, Викликане це особливістю рецептури. Чим більше виробник використовує у складі сировини кукурудзи, тим солодший напій. У найкращих видах бурбона у смаку домінують нотки карамелі та мигдалю, марципану та дуба. В ароматі напою відчуваються відтінки ванілі, кукурудзи та дуба.