У чому сенс тандира?

Принцип дії тандира полягає в тому, що глина з якої виготовляються тандири, протягом години-півтори добре розігрівається за допомогою горіння дров у середині печі. Вогнище в тодірі може досягати до півметра, тому бажано не розташовувати його близько до легкозаймистих матеріалів.

Тандир – Це один з видів печей. Його особливістю вважається особливий спосіб приготування їжі. Страви готуються без жиру, за рахунок тепла від нагрітих стін – виходить неймовірно смачно і корисно! Прогрітий тандир довго тримає жар, тим самим забезпечуючи рівномірне нагрівання.

Тандир зберігає тепло, дров потрібно менше, за один розпалювання можна приготувати до 3 закладок шашлику. В результаті – економія часу та дров. Термін служби необмежений. Справжній керамічний Тандир виготовляється виключно вручну та прогрівається послідовно під температурою до 1200 градусів.

Тандир – піч-жарівня, мангал особливого кулястого або глечикоподібного виду для приготування різноманітної їжі у народів Азії, Кавказу, Балканського півострова, а пізніше – в інших регіонах.