Цей підсилювач смаку дуже небезпечний для здоров'я малюка, він є причиною гастриту чи виразки шлунка. В експериментах та лабораторних дослідженнях було доведено його негативний вплив на мозок та сітківку ока. Їжа, що містить глутаматвикликає як фізичне, так і психологічне звикання.
За фактом можна сказати, що кількісний зміст натрію в глутамате приблизно втричі менше, ніж у солі. Ці розрахунки переконливо доводять: передозування звичайного сіллю куди небезпечніше, ніж глутаматом натрію.
За допомогою виділення глутамату в нашому мозку, головному та спинному, передаються основні інформаційні потоки: все, що пов'язане із сенсорикою (зір і слух), пам'ять, рух, поки він не дійшов до м'язів, — все це передається за допомогою виділення глутамінової кислоти.