У чому шкода глутамату натрію?

Шкода глутамату натрію для організму може спровокувати появу алергічних реакцій; може підвищуватися тиск, порушуватися робота нирок та серця; чутливим людям до цієї речовини може ставати погано; їжа, у якій присутній Глутамат найчастіше немає нічого корисного.

Цей підсилювач смаку дуже небезпечний для здоров'я малюка, він є причиною гастриту чи виразки шлунка. В експериментах та лабораторних дослідженнях було доведено його негативний вплив на мозок та сітківку ока. Їжа, що містить глутаматвикликає як фізичне, так і психологічне звикання.

За фактом можна сказати, що кількісний зміст натрію в глутамате приблизно втричі менше, ніж у солі. Ці розрахунки переконливо доводять: передозування звичайного сіллю куди небезпечніше, ніж глутаматом натрію.

За допомогою виділення глутамату в нашому мозку, головному та спинному, передаються основні інформаційні потоки: все, що пов'язане із сенсорикою (зір і слух), пам'ять, рух, поки він не дійшов до м'язів, — все це передається за допомогою виділення глутамінової кислоти.