У чому відмінність мамалиги від Поленти?

Для поленти використовують кукурудзу, перемелену практично «в пил», завдяки чому консистенція виходить ніжною та щільною одночасно. А мамалигу варять із кукурудзяної крупи дрібного або середнього помелу. Тому і смак, і консистенція виходить трохи інший, грубіший.Apr 22, 2020

Основне відмінність від звичної кукурудзяної каші полягає у консистенції страви. Після приготування, полента остуджується, перекладається в окрему форму і застигає, набуваючи конкретної форми. Після цього поленту нарізають порційно.

У відмінність від західноукраїнської страви, мамалигу замість молока та вершків готують на воді. Але за рахунок величезної кількості рецептів та «добавок» до неї, баношу ця кукурудзяна каша до смаку не поступається.

Мамалига — грузинська національна основна страва і готувала її ще до завезення в країну кукурудзи. По-грузинськи мамалига називається "гомі" – за назвою насіння, про яке я вже розповіла. Мамалига – І каша, і хліб відразу.