У чому відмінність швидкодіючих дріжджів від активних?

Швидкодіючі (інстантні). Відрізняються від активних режимом висушування та способом застосування. Як правило, виглядають як гранули в циліндричній формі. Розчиняти їх не слід, можна відразу додавати в муку.Sep 28, 2017

Сухі дріжджі Поділяють на активні та швидкорозчинні (інстант). Активні дріжджі відрізняються тим, що їх потрібно хвилин на 10-15 замочувати в теплій воді з невеликою кількістю цукру. Швидкорозчинні дріжджі миттєво розчиняються (у них дрібніші гранули), їх не потрібно замочувати.

Для домашнього хлібопечення слід віддати перевагу пресованим та сухим швидкодіючим дріжджам. Пресовані (сирі) дріжджі. Насамперед, дивимося на дату виробництва. Якщо термін придатності наближається до закінчення, такі дріжджі купувати не слід.

Сухі активні або миттєві розлучаються так: на 1 г дріжджів береться 5 г теплої води (35 ° С), продукт заливається водою і залишається на 15 хвилин для активізації. Швидкодіючі не вимагають попереднього замочування. Їх потрібно змішати з борошном і додати|добавляти| в тісто. Такі дріжджі найкраще підходять для тесту на піцу.