БІЛИЙ ГРИБ – ДЖЕРЕЛО БІЛКА І ВІТАМІНІВ. Білі гриби – джерело висококласного білка, їх називають «лісовим м'ясом» При цьому зміст білка вище у сушених грибах (до 80%). Це втричі більше, ніж у яловичині чи рибі.
Топ-20 продуктів з високим вмістом білка (У середньому на 100 г)
- Червона ікра – 36 г;
- Соя – 36 г;
- Сир "Пармезан" – 36 г;
- Куряча грудка – 31 г;
- Гарбузове насіння – 30 г;
- Тунець – 29,15 г;
- Пісна яловичина – 29 г;
- Свинина (вирізка) – 26 г;
Найкориснішими, якщо говорити про вміст максимальної кількості корисних речовин, вважаються білі гриби, подосиновики, підберезники, грузді, рижики, опеньки, лисички, печериці та сироїжки.