У якому грибі більше білка?

БІЛИЙ ГРИБ – ДЖЕРЕЛО БІЛКА І ВІТАМІНІВ. Білі гриби – джерело висококласного білка, їх називають «лісовим м'ясом» При цьому зміст білка вище у сушених грибах (до 80%). Це втричі більше, ніж у яловичині чи рибі.

Топ-20 продуктів з високим вмістом білка (У середньому на 100 г)

  • Червона ікра – 36 г;
  • Соя – 36 г;
  • Сир "Пармезан" – 36 г;
  • Куряча грудка – 31 г;
  • Гарбузове насіння – 30 г;
  • Тунець – 29,15 г;
  • Пісна яловичина – 29 г;
  • Свинина (вирізка) – 26 г;

Найкориснішими, якщо говорити про вміст максимальної кількості корисних речовин, вважаються білі гриби, подосиновики, підберезники, грузді, рижики, опеньки, лисички, печериці та сироїжки.