У якому келиху п'ють ром?

Зазвичай дотримуються наступних принципів, як треба пити ром: 1. Як посуд використовуються чарки, келихи та фужери, іноді стоси.

Все залежить від того, у чистому чи розбавленому вигляді ви збираєтесь його пити. Класика жанру – подати ром у сніфтерах, роксах або келихах типу Ноузінг. Найчастіше вони використовуються, коли на столі стоїть пляшка з витриманим ромом, – Його прийнято пити у чистому вигляді.

Найкраще розбавляти ром вишневим, ананасовим або лаймовим соком, кокосовим молоком або іншими фруктовими фрешами (свіжими соками), балансуючи смак і міцність. Найпопулярніша пропорція – 1:2 (одна частина рому до двох частин соку). В Америці білий ром ще розбавляють колою або содовою (звичайним газуванням).

Чистий ром Якісний білий ром рекомендується пити у чистому вигляді. Це традиційний аперитив: напій слідує подавати до початку основної трапези, використовуючи горілчані чарки. Він здатний пробуджувати апетит навіть краще, ніж вино. Подавати до цього виду рому стоїть м'ясні страви.