У якому місяці краще купувати червону ікру?

Найкращий термін виробництва червоної ікри – з травня до жовтня. Ікра, розфасована у грудні, ймовірно, була виготовлена ​​із замороженої сировини. Також експерт не рекомендує купувати червону ікру на вагу.

Липень – час горбуші (спочатку на Камчатці, а потім і на Сахаліні) і початок нересту кети в Хабаровському краї. До серпня кету йде вже і на Камчатці, а з кінця місяця починається її вилов на Сахаліні. Найпізніший — вересневий кижуч; його промисловий вилов ведеться лише на Камчатці.

► Купуйте та їжте ікру лише із серпня по березень. Все, що продається в решту місяців, могло років п'ять лежати в морозильнику. При мінусовій температурі ікра не псується, але зморщується і випускає джус (червона рідину, бачили, мабуть, на дні банки). Чим більше, тим довше продукт був у замороженому вигляді.

У нашій країні червона ікра виробляється на Камчатці та на Сахаліні та заготовляється в період нересту риб, з червня по вересень.