У якому режимі пекти капкейки?

Тут все просто, режим випікання кексів завжди ставимо верх – низ, без використання конвекції. Такий режим дозволяє випічці рівномірно піднятися та пропікатися. Якщо конвекція не відключається, то температуру випікання краще зменшити на 5 градусів.

Як правило, кекси у маленьких формах випікають при 170 – 180 градусах в електричній чи газовій духовці. Для більших обсягів необхідний вищий температурний режим – Від 180 до 200 градусів.

Розпушувач для випічки і харчова сода є двома часто використовуваними заквасками в рецептах кексів. Якщо ваш рецепт містить їх занадто багато, кекс може рости настільки швидко, що потім починає падати в духовці.

Коли додаєте занадто багато борошна, ви змінюєте співвідношення рідини і розпушувачів до борошна, що означає, що текстура змінюється, як довго випікаються кекси і наскільки високо вони піднімуться. Надлишок борошна, природно, зробить тісто густим і твердим, через що кекси або мафіни не зможуть піднятися належним чином.