Нагріти сусло до 70-75 ° C, проварити 2-3 хвилини, зняти з вогню, щільно закрити кришкою, після чого охолодити до кімнатної температури. Альтернативний метод – опустити в ємність з вином сірчаний гніт і тримати його поки що не згасне. Потім герметично закрити посудину. 6 травня 2015 р.
Чи можна вино вино з винограду з пліснявою?
Легендарне десертне вино Сотерн роблять із запліснявілого винограду. Тільки не лякатися! Це благородна пліснява, яка і перетворює звичайний виноград на елітний. І напої такі ж — особливі.
Як врятувати вино від скисання?
Скисло вино треба розлити по пляшках, які прикривають пухкою пробкою з марлі. Пляшки ставлять у проданий підвал на 3 місяці. Потім герметично закривають. Щомісяця пляшки треба відкривати, щоб виводив газ.