На думку дієтолога, за рахунок покращення роботи травної системи після борщу, кровотік покращується та тиск нормалізується.. Він також зазначив, що важливо підтримувати метаболізм правильним сніданком – вівсяною або манною кашою.
Шкідливий кількома обставинами: тим, що являє собою міцний відвар — чи кістковий, м'ясний чи овочевий, неважливо, тим, що капуста та морква — чемпіони з засвоєння нітратів, тим, що містить щавлеву кислоту та деякі сполуки, що призводять до захворювань нирок, розвитку остеопорозу та карієсу.
– Той факт, що вітамінні складові борщу – овочі, що піддаються термічній обробці, зовсім не зменшує їхню поживну цінність. При кип'ятінні частина вітамінів та мікроелементів дійсно втрачається, зате інша частина засвоюється повністю.
Харчова цінність та хімічний склад "Борщ".
Нутрієнт | Кількість | % від норми 100 ккал |
---|---|---|
Вітамін А, РЕ | 400 мкг | 76.9% |
Ретинол | 0.4 мг | |
Вітамін В1, тіамін | 0.02 мг | 2.3% |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.09 мг | 8.7% |