Як борщ впливає тиск?

На думку дієтолога, за рахунок покращення роботи травної системи після борщу, кровотік покращується та тиск нормалізується.. Він також зазначив, що важливо підтримувати метаболізм правильним сніданком – вівсяною або манною кашою.

Шкідливий кількома обставинами: тим, що являє собою міцний відвар — чи кістковий, м'ясний чи овочевий, неважливо, тим, що капуста та морква — чемпіони з засвоєння нітратів, тим, що містить щавлеву кислоту та деякі сполуки, що призводять до захворювань нирок, розвитку остеопорозу та карієсу.

– Той факт, що вітамінні складові борщу – овочі, що піддаються термічній обробці, зовсім не зменшує їхню поживну цінність. При кип'ятінні частина вітамінів та мікроелементів дійсно втрачається, зате інша частина засвоюється повністю.

Харчова цінність та хімічний склад "Борщ".

НутрієнтКількість% від норми 100 ккал
Вітамін А, РЕ400 мкг76.9%
Ретинол0.4 мг
Вітамін В1, тіамін0.02 мг2.3%
Вітамін В2, рибофлавін0.09 мг8.7%