Як добувають крохмаль із кукурудзи?

Кукурудзяний крохмаль – це на 100% натуральний порошкоподібний продукт. Його одержують шляхом ретельного подрібнення з наступним пропусканням через центрифугу стиглих кукурудзяних зерен (Так відокремлюють крохмальне молоко). Молоко промивають та висушують – все, крохмаль готовий!

При виробництві крохмалю картопля подрібнюють, крохмальні зерна вимивають водою, потім крохмаль відстоюють, а промислових умовах центрифугують. Готовий крохмаль випарюють (рафінують) та висушують.

Крохмалем називається речовина (полісахарид), що утворюється в картопляних бульбах і ще ряді рослин в результаті фотосинтезу. Сонячні промені запускають хімічні процеси, внаслідок яких у бульбах накопичується речовина з полімерною формулою.

У промисловості крохмаль отримують із природної сировини — картоплі, рису чи кукурудзи. Сировину подрібнюють, промивають водою, відстоюють отриману зависну і виділяють з неї крохмаль. Крохмаль входить до складу продуктів харчування – хліба, картоплі, макаронів, різних круп.