Як досмажити стейк?

Кладемо стейк на розпечену сковороду чи зону сильного жару на грилі. Швидко обсмажуємо з кожного боку до утворення легкої скоринки по всій поверхні. Зменшуємо вогонь до середнього або перекладаємо стейк в зону середньої спеки і досмажуємо стейк з кожного боку до бажаної прожарки.

Розігріваємо сковороду, змащуємо стейки маслом, ні в якому разі ні солимо і не перчимо! Кладемо стейк на розпечену сковорідку (гриль, мангал, барбекю). Обсмажуємо з кожного боку по 3 хвилини. Потім злегка зменшуємо вогонь і досмажуємо перевертаючи на 180 градусів 2-3 хвилини для отримання гарного малюнка.

Спочатку «запійте» заморожений стейк на максимальному розігрітій поверхні гриля, доки не утвориться красива коричнева скоринка, це 10-15 хвилин. Якщо стейк товстий (3-4 см) – потрібно обсмажити його з чотирьох сторін, щоб надійно "запечатати" весь сік усередині.

Якщо вам потрібно товстий стейк довести до повної готовності – заберіть його в духовку, розігріту до 180 градусів на 3-7 хвилин. Будь-якому м'ясу, та стейку у тому числі, потрібен час на «відпочинок». Це означає, що після обсмажування вам слід покласти стейк на тарілку та почекати 5-10 хвилин до подачі.