Як довго маринувати лосось?

Рибу потрібно натирати сіллю з усіх боків, і шкіру також. Коли все готове, лосось можна перекласти на лист або в герметичну ємність, щільно накрити харчовою плівкою, щоб вона притискала рибу, і прибрати в холодильник. Процес посолу займає щонайменше 12 годин, але найкращий результат буде за добу.

Оскільки риба вже готова, тримати в маринаді з моркви її можна, можливо декілька годин. Найсмачніше вийде, якщо залишити рибу під маринадом на ніч в холодильнику.

Скільки і за якої температури зберігається лосось в холодильній камері: Охолоджений морепродукт на верхній поличці холодильника допустимо зберігати не більше 5 діб. Бажано приготувати рибу раніше за цей термін. Зберігати солону або копчену рибу в герметичній упаковці допустимо протягом всього терміну придатності.