Як довго може тривати температура при харчовому отруєнні?

Протягом, як правило, 12-24 годин знижується до норми температура, інші симптоми зникають до кінця першої-третьої доби.

Температура при харчовому отруєння зазвичай піднімається не вище 38 градусів. При гострих випадках інтоксикації можливе підвищення температури до 40 градусів. Також можуть з'явитися ознаки зневоднення, які включають спрагу, сухість слизових оболонок, головний біль, зниження частоти сечовипускання.

Лікування харчових отруєнь Найкраще мінеральною водою без газу та компотом із сухофруктів, який містить калій. Також це може бути чай, кисіль, звичайна вода. Якщо температура тіла піднялася вище 38, 5, то її потрібно обов'язково збивати при допомоги жарознижувальних засобів.

Рясне питво протягом усього періоду хвороби (рекомендується додавати у воду невелику кількість кухонної солі (1 ч. ложку на 1 літр води), харчової соди (1 ч. ложку на 1 літр води) та цукру (2 ст. ложки на 1 літр води), також можна використовувати спеціальні сухі суміші для регідратації (наприклад, Регідрон).