Як довго можна зберігати готові страви у морозилці?

Не перевищуйте термін зберігання м'ясо (залежно від типу) – від 3 до 6 місяців; овочі – від 6 до 12 місяців; фрукти – від 8 до 12 місяців; готові страви до 3 місяців.

Що морозити?

  • Готові м'ясо та птицю Запечена соковита курочка, апетитні стейки з м'яса, відбивні, шницелі, бефстроганів, шашлик, люля-кебаб…
  • Тефтелі та котлети.
  • Пельмені та вареники.
  • Фаршировані перці та голубці.
  • Млинці (з начинкою та без), оладки, сирники, пиріжки.
  • Риба …
  • Заготівлі для супу та борщу.
  • Основа для плову

Заморожування готових страв Перед заморожуванням якнайшвидше остудіть готове страва, поставивши ємність зі блюдом у чашу більшого розміру, наповнену крижаною водою. Охолоне страва потрібно заморозити відразу ж після охолодження. Зніміть жир, що застиг на поверхні. Так їжа стане ще кориснішою після розморожування.

Страви із варених, тушкованих, смажених овочів – термін придатності 24 години. Салати з додаванням м'яса, птиці, риби, копченості: – без заправки – термін придатності 18 годин; – із заправками (майонез, соуси) – термін придатності 12 годин.