Не перевищуйте термін зберігання м'ясо (залежно від типу) – від 3 до 6 місяців; овочі – від 6 до 12 місяців; фрукти – від 8 до 12 місяців; готові страви до 3 місяців.
Що морозити?
- Готові м'ясо та птицю Запечена соковита курочка, апетитні стейки з м'яса, відбивні, шницелі, бефстроганів, шашлик, люля-кебаб…
- Тефтелі та котлети.
- Пельмені та вареники.
- Фаршировані перці та голубці.
- Млинці (з начинкою та без), оладки, сирники, пиріжки.
- Риба …
- Заготівлі для супу та борщу.
- Основа для плову
Заморожування готових страв Перед заморожуванням якнайшвидше остудіть готове страва, поставивши ємність зі блюдом у чашу більшого розміру, наповнену крижаною водою. Охолоне страва потрібно заморозити відразу ж після охолодження. Зніміть жир, що застиг на поверхні. Так їжа стане ще кориснішою після розморожування.
Страви із варених, тушкованих, смажених овочів – термін придатності 24 години. Салати з додаванням м'яса, птиці, риби, копченості: – без заправки – термін придатності 18 годин; – із заправками (майонез, соуси) – термін придатності 12 годин.