Як довго можна зберігати картоплю?

Після того, як картопля буде укладена в засіках, покрийте її мішковиною або старою ковдрою, щоб верхній шар картоплі врятувати від промерзання. Пару разів за зиму необхідно перебрати картоплю і видалити бульби, що підгнили і підмерзли. У льоху заготовлену з осені картопля можна зберігати протягом 8-10 місяців.24-Sept-2021

Скільки картопля зберігається В середньому картопля зберігається 5-6 місяців, потім вона починає повільно псуватися і втрачати поживні речовини. Пізні та середньопізні сорти краще підходять для довгострокового зберігання, їх період спокою бульб довший.

Якщо тримати врожай у картонній коробці на кухні або в коморі (головне – не на світлі), то бажано їсти протягом 10–15 днів. У паперовому пакеті у нижньому відсіку холодильника такий картопля залишиться свіжим, смачним та корисним не довше трьох тижнів.

12 годин Очищений картопля і більшість інших овочів зберігає прийнятний для приготування страв стан не більше доби, точніше 18 годин, навіть при умови зберігання у холодильнику. При кімнатній температурі ці продукти зберігають свої властивості не більше 12 годин.