Як довго можна зберігати заварювання?

Якщо після вживання залишається заварка, То її краще поставити в холодильник. Це допоможе зберегти свіжість чаю на 12:00. Якщо заварка простоїть довше, то краще не ризикувати здоров'ям і утилізувати її.20 Apr 2021

Рідка чайна заварка, що остигнула до температури близько 30 градусів, стає привабливою, поживною субстанцією для грибків і різних мікроорганізмів. Якщо таку заварку залишити на кілька днів, то в заварному чайнику з'явиться пліснява і чай набуде небезпечних властивостей, ставши справжньою отрутою для людини.

З моменту заварювання чаю запускається і таймер із його терміном придатності. Чай придатний для вживання та корисний наступні 15-20 хвилин. А вчорашній напій слід вилити і не пити у жодному разі — він перетворюється на первинний бульйон.

Зелений чай залишається свіжим півроку. Якщо зберігати його в холодильнику, термін придатності продовжується до року. Світлі улуни живуть близько року, а темні – до двох років. Чорний чай (він червоний за китайською термінологією) також зберігається до двох років, а далі втрачає свої смакові якості.