Як довго перетравлюється картопля?

2-3 години – Яйця, зварені круто, омлет, риба відварена морська, відварена картопля, хліб. 3-4 години – курка та яловичина (відварена), житній хліб, яблука, морква, редиска, шпинат, огірки, смажена картопля, шинка. 4-5 годин – боби (квасоля, горох), дичина, оселедець, смажене м'ясо. 5-6 годин – гриби, шпик.

Дуже корисна картопля при гастритах з підвищеною кислотністю та при виразковій хворобі шлунка та дванадцятипалої кишки. Все тому, що кислотно-лужний баланс картоплі – злегка лужний, і отже, зайву кислоту в шлунку він "гасить". У цьому виявляються корисні властивості крохмалю, яким такий багатий цей коренеплід.

Щоб організм переробив такі коренеплоди, як ріпа, морква, буряк та пастернак, потрібно не менше 50 хвилин. Для перетравлення крохмалевмісних овочів, таких як топінамбур, жолуді, гарбузи, солодкий та звичайний картопля, ямс і каштани знадобиться близько години.

Справа в тому що картопля, так само, як і рафінована мука, перетворюючись на клейку масу, обліплює тонкі ворсинки нашого кишечника, тим самим блокуючи їхню роботу. Результат цього ефекту передбачуваний – наш організм починає погано засвоювати вітаміни та мікроелементи.