Як довго варити цукрову кістку?

Кістки ретельно миємо, рубаємо на невеликі сегменти, заливаємо холодною водою, відправляємо на вогонь. 2. Варимо кістки протягом трьох годин. Коли пінка, що піднялася в процесі варіння, стане щільною, знімаємо її за допомогою шумівки.

При їх довгому варінні, від 6-7 год і більше, білок, що міститься в них, колаген (основа сполучної тканини організму, що забезпечує її міцність і еластичність) переходить у воду. В результаті виходить особливо цінний – особливо насичений за смаком та ароматом, непрозорий – кістковий бульйон.

при слабкому кипінні та періодично знімаючи з бульйону жир. 5Час варіння бульйону з кісток від 2 ½ до 3 годин. 6 Щоб надати бульйону кращий смак, слід за годину до закінчення варіння покласти в бульйон очищені коріння, цибулю, а також сіль.

Варити бульйон рекомендується від 8 до 72 години. Чим довше вариться, тим краще. Для смаку можна додати моркву, цибулю, спеції – на ваш смак. Готовий бульйон можна зберігати в холодильнику в скляних банках із кришками протягом 5-7 днів, а також можна заморозити порційно.