Як довго варити Каракатицю?

Відразу після того, як каракатиця опиниться у воді, засікають час. Після закінчення півгодини молюска необхідно вийняти, інакше м'ясо перевариться і стане твердим і неприємним на смак. Якщо тушка невеликого розміру або заздалегідь порізана на порційні шматки, для її приготування достатньо 15 хвилин.7 Jan 2019

Час приготування каракатиць залежить від розміру молюсків та варіанта їх приготування. Як правило. невеликі екземпляри готують 15-20 хвилин, великі – приблизно 30 хвилин. Якщо з каракатиць планується зробити легкий салат або зварити їх для холодної закуски, то перед варінням з них потрібно зняти тонку шкірку.

Найніжніше м'ясо у каракатиць невеликого розміру: вони чудово підходять для приготування салатів, закусок, шашличків та піци. М'ясо більших каракатиць, до 500 г, додають у супи, пасту, різотто, гасять у складі рагу. У смаженому вигляді продукт стане чудовою закускою до пива.