Як довго зберегти насіння?

Термін придатності насіння редиски, капусти, ріпи, редьки, томатів та буряків від 4 до 5 років. Насіння моркви, баклажанів та салату не втратять своїх якостей 3-4 роки. Насіння солодкого перцю придатні протягом 2-3 років. Такий же термін придатності у насіння петрушки, цибулі, кропу та щавлю.

Можна, можливо зберігати їх у льоху, холодильнику, але тільки в герметичній тарі, наприклад у банку з щільно прилеглою кришкою. Головне щоб насіння не поглинали вологу, інакше вони почнуть інтенсивніше дихати, втрачати поживні речовини, зародок передчасно прокинеться від сну і загине.

Якщо пакет покупного насіння розкритий, то їх схожість на майбутній рік знижується. Моя порада: зберігати залишки насіння у бульбашках або пробірках із щільною кришкою. Насіння збережуть властивості при постійній температурі та вологості. Також термін зберігання часто залежить від біологічних особливостей самих культур.