Для зберігання м'ясо можна проварити. М'ясо залити водою, додати 5-6 столових ложок харчової солі, довести до кипіння і проварити 3-4 хвилини. Після того, як воно охолоне, зберігати в щільно закритій тарі, в темному прохолодному місці. Термін зберігання провареного м'яса не більше 48 годин.
Скільки зберігається м'ясо без холодильника
Спосіб зберігання | Термін |
---|---|
Консервація | від 2 до 5 років |
В'ялення | близько 30 діб |
Сушіння | до 2 років |
Соління | до 1-2 років |
•Aug 19, 2022
Але як тільки є якась температура, що перевищує абсолютний нуль, м'ясо починає псуватися. Якщо при кімнатній температурі воно псується за два-три дні, то при -12 градусах – за два-три місяці.
Обклади м'ясо кропивою, загорни в просочений оцтом рушник і помісти в дерев'яний ящик або каструлю (головне, щоб ємність щільно закривалася). Тепер закопай його так, щоб земля закривала ящик на 10-20 см. Спосіб трудомісткий, проте продукт зберігатиметься більше тижня.