Як довго зріє сир?

Термін дозрівання від мінімум 42 до 70 діб. Термін зберігання після дозрівання при 2-4 ° С – до 4-х місяців у парафіні або плівці. Послідовність операцій у камері дозрівання залежить від того, яку упаковку чи поверхню сиру воліє бачити виробник.

Свіжі сири можна їсти лише через пару тижнів після приготування, а деякі тверді сорти сиру дозрівають роками, і стають все смачнішими з кожним роком. Як правило, тверді сири дозрівають або у спеціальних сирних печерах, або у спеціальних камерах.

1,5 місяців Тверді сири визрівають у середньому від 1,5 місяців до року, і час полірує грані смаків. Напівтверді сири виробляються із застосуванням низької температури другого нагрівання, вміст вологи в таких сирах досягає 44-46%.