Як довше зберегти холодець?

Бувають ситуації, що холодця приготовлено дуже багато і з'їсти його неможливо в межах терміну придатності. Тоді холодець краще заморозити. Для цього ємність із колодцем закривають кришкою і, для виключення поглинання сторонніх запахів морозилки, загортають у кілька шарів харчової плівки.30 Oct 2016

Холодець знову застигне, стане желеподібним, збереже первісний смак та аромат. Зберігати заморожений холодець можна 4 місяці при -18 градусах. Після розморожування та відновлення холодець можна зберігати 2 доби у холодильнику при +3 -+5 градусах.

Правильно зварений холодець – продукти, рідина, час приготування, застигне за 6-7 годин.

Розморозьте холодець дуже поступово, у найхолоднішому місці холодильника. Процідіть холодець в чисту каструлю, м'ясо варити по новій ні до чого. Відразу викладіть м'ясо назад у посуд для холодця. На невеликому вогні доведіть до кипіння бульйон і на мінімальному вогні потім 5-7 хвилин.