Як довше зберегти копчену рибу?

Рибу холодного копчення краще зберігати в інтервалі між 0 і +5 градусами, а рибу гарячого копчення слід зберігати при температурі між -2 і +2 градусами. Контроль здійснюється за допомогою звичайного термометра. Відхилення від зазначених параметрів може призвести до швидкого зменшення терміну зберігання продукту.27 Aug 2020

Встановлені санітарні норми свідчать, що час збереження холодильнику становить до 10-14 днів, у кімнатних умовах за збереження прохолоди – чотири доби. Можна, можливо використовувати морозилку, але в цьому випадку консистенція та смак будуть зіпсовані, їсти таку страву можна, можливоАле користі від нього буде мало.

Допускається поміщати продукт у морозильник. Але слід пам'ятати, що після відтавання він може трохи змінити смак. При температурі -18 градусів рибу холодного копчення тримають до 60 діб, а гарячого – До 30 діб. Якщо знизити температуру в камері до -35 градусів, термін зберігання збільшиться до 2 місяців.

Для риби гарячого копчення термін придатності у звичайному відділі холодильника становить 2 доби, при зберіганні при температурі від –2 до +2°C термін збільшено до 72 годин. Заморожування риби гарячого копчення при температурі -18 ° C збільшує термін зберігання до 30 діб.