Як довше зберегти м'ясо свіжим?

М'ясо потрібно досить щільно загорнути в папір і помістити у холодильник. У пергаменті м'ясо не задихнеться та збереже свіжість довше. Таке м'ясо може зберігатися у холодильнику до трьох днів. Термін зберігання можна продовжити, відокремивши м'ясо від кістки – без кісток м'ясо може зберігатися на день-два довше.

Як зберегти свіже м'ясо на тривалий термін Взяти шматок тканини більше, ніж розмір шматка м'ясазмочити її в розчині. Обмотати м'ясо та викласти в емальовану тару. Щільно закрити кришкою та не відкривати. Прибрати м'ясо у темне прохолодне місце та зберігати не довше двох тижнів.

М'ясо потрібно опустити в киплячу воду кілька хвилин. У цій воді розчиняємо кухонну сіль – 5 столових ложок на літр. Потім це м'ясо кладемо у відкриту ємність і залишаємо в приміщенні, що провітрюється. Термін зберігання – 2-3 дні.

Обклади м'ясо кропивою, загорни в просочений оцтом рушник і помісти в дерев'яний ящик або каструлю (головне, щоб ємність щільно закривалася). Тепер закопай його так, щоб земля закривала ящик на 10-20 см. Спосіб трудомісткий, проте продукт зберігатиметься більше тижня.