Якщо ж плоди недозріли їх можна зберігати за кімнатної температури кілька днів і він дозріє і набуде свого оригінального смаку.Apr 3, 2014
Гуава дозріває через дев'яносто – сто п'ятдесят днів після цвітіння. Форма і розмір плодів надзвичайно мінливі. На вигляд гуава схожа на горбисте яблуко зеленого або жовтого кольору. Плоди круглі та грушоподібні, з яскраво-жовтою, червоною або зеленою тонкою шкіркою.
Плоди дозрівають через 90-150 днів після цвітіння.
недостигла шкірка має гіркуватий присмак, а стигла гуава смак має дуже приємний та солодкий. Свіжу гуаву вживають як окрему страву. Їхні виходять смачні джеми, желе, салати та десерти.