Ечпомак подається разом із гарячим бульйоном, який можна наливати всередину пиріг вчасно. їжі, або просто для того, щоб запивати пироги бульйоном. Їх можна подати і як основне блюдо, і просто до чаю.
З винаходом рецепту ечпочмака життя кочівників значно спростилося. Зникла необхідність робити тривалі зупинки для приготування їжі, тому що традиційно ечпочмак готувався з невеликим отвором посередині, в який заливали гарячий бульйон, і виходила гаряча повноцінна страва.
Морфологічні та синтаксичні властивості
відмінок | од. год. | мн. год. |
---|---|---|
Їм. | ечпочмак | ечпочмакі |
Р. | ечпочмака | ечпочмаків |
Д. | ечпочмаку | ечпочмакам |
Ст. | ечпочмак | ечпочмакі |