Як готувати із замороженого листкового тіста?

Розморожувати листкове тісто потрібно в холодильнику (до 10 годин), якщо немає часу при кімнатній температурі (до 3 годин). Але тоді на нього потрібно обережно натискати кожні 15-20 хвилин. Краще розморожувати в упаковці, щоб тісто не висохло. Починайте працювати з тестомколи воно майже розморозилося, але не стало м'яким.

При кімнатній температурі тісто розморожують по одній частині близько 5 годин, у кульках від години до двох. Вибираючи цей спосіб, дістаньте тісто з пакета і помістіть його в каструлю або миску, присипану мукою|борошном|. Накрийте рушником або кришкою, щоб запобігти провітрюванню, залишити на 5-6 годин.

Особливості роботи з готовим листковим тестом Починайте працювати з тестом, коли воно повністю розморозиться і стане досить м'яким, але все ще залишатиметься холодним. Підпиліть стіл борошном, якщо тісто треба розкотити. Робіть це строго в одному напрямку, щоб зберегти текстуру.