Як і скільки смажити гливи?

Ще один гриб, який можна їсти у сирому вигляді та вирощувати мало не на балконі – глива. За поживними властивостями гливи можна порівняти з фруктами. У складі цих грибів міститься 10 з 14 необхідних людині мікро- та макроелементів, вітаміни та багато білка. Гливи добре перетравлюються.

Вешенка, або вішань (лат. Pleurotus) – рід грибів сімейства гливкові, або плевротові (Pleurotaceae). Розвивається на субстраті з неживих рослинних решток, з якого здатний засвоювати целюлозу та лігнін.

Капелюшки нарізають невеликими шматочками, а азіатські кухарі нерідко просто розривають їх руками, без використання ножа. Сковороду потрібно добре розігріти, щоб при обсмажуванні гливи всі корисні компоненти та аромати залишилися всередині.