Як і скільки варити спаржу?

2Очищену спаржу промити, зв'язати в пучок (8-10 шт.), рівно обрізати і варити у підсоленій воді на сильному вогні 20-25 хвилин. Спаржа хороша тільки тоді, коли вона не перетравлена, інакше вона втрачає аромат і стає водянистою. Як тільки головки стануть м'якими, спаржа готова.

Спаржа готоваколи вона вже м'яка, але ще зберігає пружність. Не переваріть її, одразу перекладіть у миску з холодною водою, щоб зупинити теплообробку.

інструкції

  1. У кожного стебла зрізати нижню жорстку частину (2-3 см). У досить великій каструлі довести воду до кипіння, додати сіль та опустити спаржу. …
  2. Через 7 хвилин перевірити спаржу на готовність з допомогою леза ножа. Якщо вона ще тверда, варити ще 3-5 хвилин. …
  3. Покласти спаржу на блюдо.

5 May 2022