Як і з чим їдять пармезан?

Пармезан подають як закуску до білого та червоного вина. Він добре поєднується з виноградом та зеленню. Тертий пармезан додають у салати, посипають їм різотто, пасту, піцу, поленту, овочеві та м'ясні страви. Сир рівномірно плавиться, утворюючи хрустку скоринку.

Парміджано вживається як самостійна страва або використовується у вигляді добавок до макаронних виробів, піци, супів та салатів, його також їдять з бальзамічним оцтом. В Емілії-Романні пармезан часто їдять із грушами та волоськими горіхами в кінці трапези.

Якщо обидва сиру порівнювати одночасно, пармезан має більш складний смак, трохи горіховий аромат з трав'янистими нотами. Чим довше витриманий (24, 36, 40 місяців), тим яскравішим є аромат лісового горіха. А у грана подано зазвичай м'якіший і маслянистий смак.

Зберігають Пармезан при 5-10 ° С від 2 до 4 років. Покривати сир можна оливковою олією. Такою є технологія виробництва сиру Пармезан.