Як і з чим пити Апероль?

Традиційний рецепт передбачає мікс содової, цитрусового лікеру.Aperolз ігристим вином "Просекко", але через брак його можна додати і звичайне сухе вино, і джин. Содову можна замінити звичайною мінеральною водою, тоніком або спрайтом.

Пити "Апероль" можна, можливо у чистому вигляді або у поєднанні практично з будь-якими напоями – від коньяку та вермуту до содової та лимонаду. Неміцний алкоголь не потребує закусок і добре освіжає, особливо з льодом і часточками апельсина. П'ють аперитив охолодженим із чарок для лікеру.

У барах Італії Спрітц-Апероль, як і інші аперитиви обов'язково подають з різними смаколиками, це можуть бути чіпси, арахіс, фісташки, оливки, крекери, а також булочки, канапе, пиріжки, піцети, тефтельки, ньоки та багато іншого, я б сказала подають все, що їстівно, все залежить від фантазії власників барів.

Суть аперитиву в тому, що він подається завжди перед початком трапези. Якщо ж ви захочете почастуватися ”чистим” бітером, розлийте його в охолоджені чарки і покладіть у них кригу кубиками. Закуска для напою в принципі не є обов'язковою. Однак можна запропонувати гостям часточку мандарину чи апельсину.