Як їдять качку?

Качку розрізають у присутності гостей. Офіціанти в ресторанах роблять із цього справжнє уявлення. Найгострішим ножем шматуються невеликі шматочки, обов'язково зі шкірою. У качки по-пекінськи вона головний делікатес!

Під час подачі на стіл тушку качки нарізають на 80-120 тонких скибочок, кожен обов'язково зі шматочком шкірки. М'ясо та шкірка качки, яка повинна бути хрусткою, тонкою та нежирною, подаються з мандаринськими млинцями, молодою цибулею, надрізаною у вигляді пензликів, та соусами: солодким соусом з лопуха або соусом «Хойсін».

Традиційно качку по-пекінськи їдять в такий спосіб. Візьміть коржик в одну руку. Тепер паличками для їжі захопіть скибочку качки і вмочіть його в сливовий соус. Цим шматочком качки намажте коржик соусом, а потім додайте ще кілька скибочок качки, огірок і зелений лук.