Як їсти слабосолену кільку?

У питанні про те, як є кільку пряного посолу, традиційно існують два табори: одні їдять повністю, видаляючи тільки голову і нутрощі, інші витягують хребет. Обидва способи вважатимуться правильними. З одного боку, м'які кісточки безпечні для людини і містять ударну дозу фосфору.

Також риба має вітаміни та мінеральні речовини: молібден, нікель, кальцій, фтор, калій, цинк, магній, залізо, фосфор, В2, PP, B1 і D. Кілька вважається дуже корисною для людей, які страждають на серцево-судинні захворювання, через чималий вміст у ній жирних кислот.

Морозиво кільку спочатку кладуть у ємність для того, щоб вона розтанула, а її м'ясо стало еластичним та м'яким. Мариновану та солону кільку слід спочатку промити. А ось із копченою рибкою взагалі нічого робити попередньо не треба.