Як правильно коптити сало в бочці?
Перекладіть сало у ємність – ідеально підійдуть дерев'яні. бочки або діжки, пересипте сіллю та залиште в прохолодному місці. Нехай бочка з салом постоїть близько двох тижнів, щоб продукт добре просолився. При цьому не варто хвилюватися про те, що сало буде надмірно солоним – воно вбере потрібну кількість солі, без надлишку.
Як правильно коптити гарячим способом?
Як коптять рибу гарячого копчення покроково
- Висушити. Для цього її слід обдати інтенсивною парою. Так зникне зайва волога. Потрібно 15-25 хвилин, щоб рибка була повністю висушена.
- Прокоптити. Необхідна температура – 80-90 градусів. Більше ставити не слід, бо м'ясо почне підгоряти.