Як капа має сидіти на зубах?

Вона має сидіти максимально щільно, бути зручною та (для однощелепних) без проблем триматися на одній щелепі без підтримки другої. У разі невдалого варіння бажано повторити процес, оскільки погано зварена капа може спричинити серйозні травми.

Помістіть капу у ємність із гарячою водою і протримайте її там приблизно пів хвилини. Як тільки час вийшов, візьміть капу і якнайсильніше закусіть її стиснувши зуби. Тримайте її приблизно 3-5 хвилин.

Як правильно прикусити: великими пальцями рук сильно притисніть капу до верхніх корінних зубів, а потім потужно всмоктати повітря крізь зуби, щоб вона лягла щільно; мову до піднебіння притисніть. Потримайте її у цьому положенні приблизно 1 хвилину; просто замріть, не ворушіть нічого в роті.

Помістіть капу в рот, щільно стисніть зуби і починайте притискати язиком з внутрішньої частини, а пальцями крізь щоку назовні, капу до зубів. Пам'ятайте, чим щільніше Ви її притискатимете, тим краще вона сяде по вашій щелепі. Це треба робити протягом 45-60 секунд. Відкрийте рота, витягніть капупотім потім її надягніть.