Як харчуватись при гастропатії?

Список дозволених продуктів Супи на воді з додаванням круп: манної, рисової, вівсяної. Суфле або пюре з нежирного відвареного м'яса, наприклад, індички, кролика чи курки. Нежирні сорти риби також у вигляді пюре або суфле. Каші з рису, гречки чи вівсянки, зварені на воді та перетерті.

Вживати можна вчорашній (черствий) пшеничний хліб, хлібці, сухарі, нездобні печива. Для хворих найкраще підійдуть такі каші, як рис, вівсянка, гречка, манка на воді чи молоці. Крупи найкраще подрібнювати. При гастриті потрібно відмовитися від свіжих овочів.

Повністю виключити із раціону слід смажені, солоні, копчені страви, а також консерви. Заборонено шоколадні вироби, гострі соуси, приправи, алкогольні та газовані напої. Слід з обережністю вживати капусту, цибулю, щавель та огірки, шпинат, редьку та ріпу.

Можна, можливо вживати мармелад, желе, пастилу, зефір, суфле та бісквітні тістечка, натуральний мед. Також дозволено згущене молоко та варення, компоти на основі сухофруктів, білі йогурти. При Висока кислотність. Потрібно виключити десерти, які сприяють виробленню шлункового соку.