Як кип'ятити молоко Щоб не було пінки?

А закип'ятити молоко без пінки досить просто: потрібно в останній момент злегка збити його віночком і зробити це ще раз через 3-5 хвилин після того, як молоко буде зняте з плити.02-Oct-2013

Візьміть відповідний посуд для кип'ятіння, переконайтеся, що він чистий і наповніть ємність молоком. Не наливайте до країв, щоб воно не втекло, коли закипить. Не залишайте каструльку без нагляду та час від часу помішуйте вміст. Так продукт прогріється поступово.

Для того, щоб кип'ячене молоко зберегло максимальну кількість вітамінів, білка та мікроелементів, а небезпечні мікроорганізми були знищені, тримайте його на вогні протягом двох хвилин.

Щоб молоко не згорнулося під час кип'ятіння, додайте трохи цукру (1 ч. ложку на 1 л молока). Щоб не утворювалися пінки на молоці, частіше перемішуйте його при кип'ятінні, а як тільки воно закипить – швидко охолодіть. Не кип'ятіть молоко більше 3 хв, тоді краще збережуться у ньому вітаміни.