Як кондитери роблять шоколад?

Як роблять шоколад Їх виймають зі стручків, ферментують, сушать, очищають і сортують крупно. Потім вони піддаються термічній обробці при температурі до 150% і охолоджуються. Какао-боби відокремлюють від оболонки та зародка, а потім дроблять. Отримана крупка становить трохи більше 80% маси бобів.

Єдиний спільний з шоколадом інгредієнт – цукор. У кондитерських плитках замість олії какао використовують пальмову олію, а замість тертого какао додають какао-порошок. Це не одне й те саме: какао-порошок – це макуха какао-бобів, яка вже не містить олії.

Варто відмовитись від шоколаду, який містить какао-порошок, ідеальний шоколад для кондитера вміст терте какао (какао-масу). У натуральному шоколаді може міститися лише натуральний ароматизатор – це ваніль, ніяких штучних ароматизаторів.