Як коптити харіуса гарячого копчення?

Час залежить від величини тушок. копчення становить у середньому від 10-15 хвилин до 1 години. Коли копчення закінчиться, відкрийте кришку, щоб волога, що залишилася, випарувалася, а риба трохи підсушилася.

Отже, найбільш поширені два способи гарячого копчення: при температурі 40 – 60 градусів, часу – Від півдоби до двох днів; при температурі від 90 градусів і вище, по часу від кількох хвилин до кількох годин.

Процес копчення у домашній коптильні займає 15-20 хвилин, далі продукти готуються за рахунок високої температури. Саме на такий час тління потрібно розрахувати кількість тріски. Це приблизно 1 жменька або 60-80 грамів. Якщо тріски буде занадто багато, обробка димом, що затягнулася, надасть гіркоту копченостям.