Як можна дізнатися, що плов готовий?

За допомогою шумівки перевірити готовність: якщо при легкому ударі по поверхні рису звук буде глухим, плові необхідно буде зробити кілька наскрізних проколів за допомогою тонкої дерев'яної шпажки. Потім накрити кришкою, зменшити вогонь до мінімуму і залишити на 30 хвилин.

Технологія приготування Коли рис, м'ясо та інші складові плову томляться на повільному вогні, вони обмінюються смаками і виходить дуже смачна та ароматна страва. Не варто забувати, що після того як додано рис, перемішувати плов не можна, інакше замість розсипчастої смачної страви вийде каша з м'ясом.

Рослинний масло — 300 мл на кожний кг рису або приблизно третину його обсягу. Плов – Досить жирне блюдо, але без достатньої кількості олії його, на жаль, не приготуєш, тому намагайтеся дотримуватися наведеної норми та не скорочувати кількість олії. Часник – 1-2 голівки, але можна і більше.