Як можна їсти печериці?

Тому тепличні гриби можна без побоювання вживати в їжу в сирому вигляді: додавати в салати, використовувати як начинку, або, за бажання, їсти як самостійну страву. При цьому не можна забувати про санітарно-гігієнічні правила обробки продуктів при приготуванні свіжих холодних закусок і салатів.

Дикорослі білі печериці хороші в супах і соусах, так як мають приятий грибний запах, а ось при жарінні вони стають сухувато-м'ясистими. Штучно вирощені білі печериці досить універсальні і дуже добре поєднуються з м'ясними та овочевими стравами.

Пухкі, м'які, темні гриби з вираженим запахом гнилі треба викинути відразу. Вживати їх у їжу не можна. Свіжий печериця має білий, світло-коричневий або бежевий капелюшок, він пружний і твердий, з матовим блиском.