Як можна описати гвоздику?

Гвоздики – багаторічні, дворічні та однорічні красивоквітучі рослини сімейства гвоздикових. У гвоздик трав'янистий або напівдерев'янілий, гладкий, вузлуватий стебло. Лінійне подовжене листя супротивне; зелені, сиві або блакитні.Dec 14, 2009

Гвоздика має пекучий смаком та своєрідним сильним ароматом. При цьому пекучість і аромат сконцентровані в різних місцях бутону: найтонший аромат дає капелюшок, а пекуча частина розташована в черешку.

Найбільш відомі гвоздики: китайська, турецька (дворічники), периста, піщана, пишна, трав'янка (льотники), садова, що має безліч різновидів, що культивуються і як льотники (Шабо та ін), і як дворічники (Віденська та ін). Розмножують частіше насінням, рідше відведенням (турецька гвоздика).

Гвоздика добре зігріває тіло, покращує травлення, збуджує апетит, зміцнює шлунок та печінку, пам'ять, кровообіг. Відваром з гвоздики лікують хвороби очей. Бутони гвоздики містять ефірну олію (17-20%), дубильні речовини (до 20%), слизу, жири.