Як можна використовувати житній солод

Зазвичай солод використовується у хлібопеченні (підвищує еластичність тіста, посилює бродіння та продовжує термін зберігання випічки) та пивоваріння (солод визначає смак, колір та запах пива). На основі солоду можна приготувати квас, також його можна, можливо додавати вперше та другі страви, салати та гарніри, навіть десерти.

Як використовувати житній солод?

Солод житній сухий ферментований – застосовується в хлібопеченні для надання житнім і житньо-пшеничним виробам більш вираженого смаку, неповторного аромату та особливого кольору, а також при виготовленні хлібного квасу та квасного сусла, при цьому збільшуючи біологічну цінність будь-якої страви.

Скільки потрібно солоду для хліба?

Стандартне дозування використання білого солоду – 1-2% від загальної маси борошна. Якщо перевищити дозу червоного солоду (2,5-5% від загальної маси борошна), хліб матиме надто виражений смак і аромат і може навіть гірчити.