Як набухає желатин?

Звичайний желатин слід розвести у воді в пропорції, яка рекомендована виробником на упаковці, потім залишити його для набухання на 30 хв. Після цього часу слід розчинити желатин на водяній бані, вилити в приготовлений бульйон і довести все до кипіння.

Порошковий желатин повинен взяти всю воду (набухнути). При цьому ви побачите, що у чашці залишилася пухка маса без видимих ​​ознак вільної води. Цю кашку ви і додаєте до маси. Якщо сталося так, що желатин вже готовий до роботи, а ви ще ні, заберіть його в холодильник.

Ця помилка пов'язана з підігріванням замоченого желатину та з температурою води для замочування. Так щоб желатин не почав віддавати свої желюючі властивості раніше часу, для його замочування рекомендується використовувати холодну кип'ячену воду (не теплу).